Låne-penger.net

Min økonomi blogg

Resurs Bank Forbrukslån

Resurs Bank er en del av et større finanskonsern som tilbyr alt av banktjenester og forsikring. Bankvirksomheten har holdt på i om lag 40 år, og har hovedsete i Sverige. I Norge fokuserer Resurs på forbrukerfinansiering, med vanlige forbrukslån uten sikkerhet, og lån til refinansiering. Banken har egen filial i Oslo og tilbyr god kundeservice derfra.

Lånesum og tilbakebetalingstid

Det største forbrukslånet du kan få hos Resurs Bank er på 300 000 kroner, mens det minste er på 10 000 kroner. Nedbetalingstiden er fra 1 år og opp til 12 år, avhengig av hvor mye du låner. Selv om opprinnelig avtale fastsettes til et visst antall år, kan du innfri lånet raskere enn dette raskere om du selv vil.

Rentebetingelser og gebyrer

De nominelle rentene starter på 8,8% per i dag, men kan komme opp i hele 21,95%. Dette avhenger av resultatet av kredittvurderingen. Har du god økonomi, anser banken det som sikrere å låne deg penger, og tilbyr da bedre renter enn om det motsatte er tilfelle (vanlig hos alle banker med forbrukslån). Den effektive renten er ofte gunstig hos denne banken, da både månedsgebyrene og etableringsgebyret er lavere enn hos mange konkurrenter. Etableringsgebyret starter på 497 kroner for de minste lånene, og stiger deretter gradvis opp til 950 kroner, et beløp som de fleste andre banker har som standard.

Søknad om forbrukslån fra Resurs Bank

Banken er rask med besvarelser på søknaden, så lenge denne sendes inn i åpningstiden. Søknader sendt på kveld eller i helg, besvares vanligvis påfølgende virkedag. Resurs er ikke blant de raskeste på utbetaling, men heller ingen sinker. De opplyser selv at lånesummen overføres til din konto mellom 1 og 3 dager etter at låneavtalen er signert og returnert til banken, sammen med påkrevd dokumentasjon på inntekt. Denne dokumentasjonen er standard for alle banker, og normalt spørres det etter en kopi av siste lønnsslipp, i tillegg til selvangivelsen for siste år.

Krav for å få forbrukslån fra Resurs Bank

Alderskravet for å få forbrukslån hos Resurs Bank er relativt strengt. Du må være over 24 år, men ikke eldre enn 65 år. Banken oppgir at dette er generelle regler, så det finnes nok et visst slingringsmonn på dette punktet. Videre må du ha fast inntekt, og helst over 200 000 kroner brutto i året. Som inntekt regnes også trygdeytelser. Søkeren kan ikke ha betalingsanmerkninger, eller inkassosaker som er aktive når søknaden sendes. Det siste kravet er at man må ha adresse i Folkeregisteret.

Scroll to top