Låne-penger.net

Min økonomi blogg

Collector Forbrukslån

Collector Bank tilbyr forbrukslån uten sikkerhet som kan brukes til hva som helst. Dette selskapet er kanskje mest kjent i bedriftsmarkedet, for tjenester innen fakturering, betalingsløsninger, inkasso og inndriving av gjeld og andre bankløsninger. Selskapet har god kundeservice og egen portal for spørsmål, tilgjengelig for både privatkunder og bedrifter.

Lånesum og tilbakebetalingstid

Lånestørrelsene på forbrukslån fra Collector er fra 20 000 kroner og opp til 250 000 kroner. Det er verdt å merke seg at bankene kan innvilge hele 15 år tilbakebetalingstid på de største lånesummene. Det er for så vidt noe kundevennlig, for de med lav inntekt og som dermed ikke klarer så mye i månedlige avdrag. Men, en så lang lånetid på en såpass begrenset lånesum, kan bli skrekkelig dyrt totalt sett. Som en sammenligning tilbyr blant andre OPP Finans og Bank Norwegian dobbelt så store lån (inntil 500 000 kroner), med samme maksimale tilbakebetalingstid.

Rentebetingelser og gebyrer

Rentebetingelsene hos Collector er fra 9,9% nominelt, og opp til 19,9%. Den laveste renta er med det noe høyere enn hos flere av konkurrentene, men du kan likevel gjøre lurt i å undersøke tilbudet de vil gi deg. Fordi rentene fastsettes individuelt, kan det hende Collector kommer godt ut uansett, bare ikke for de med optimal kredittverdighet. Etableringsgebyret hos denne banken er noe lavere enn mange av konkurrentene, og ligger i dag på kun 750 kroner. Termingebyret er ganske standard, og ligger på 50 kroner.

Søknad om lån fra Collector Bank

Søknaden om lån fra Collector leveres online i et enkelt spørreskjema. Banken gir deg deretter et foreløpig svar på hvilke rentebetingelser du vil få, herunder også de månedlige kostnadene. Du vil også motta en låneavtale som du eventuelt må signere og returnere, dersom du bestemmer deg for deres lånetilbud. Her kan du signere elektronisk med BankID. Når Collector har mottatt den signerte låneavtalen, foretar de en kredittsjekk før de utbetaler pengene. Om du ikke har betalingsanmerkninger eller pågående inkassosaker, betyr det at du får pengene utbetalt etter denne sjekken. Banken opplyser selv at dette kan ta opp til fem dager.

Krav for å få forbrukslån fra Collector

For å få forbrukslån uten sikkerhet fra Collector, må du være over 20 år, ha fast inntekt på minst 200 000 kroner i året, og du kan ikke ha betalingsanmerkninger. For de som ikke er norske statsborgere, må man ha bodd og vært skattepliktig til Norge i minst to år.

Scroll to top